Loading...

Portfolio


70 procent besparing op de energiefactuur na relighting sportzaal Waregem

  • 70 procent besparing op de energiefactuur na relighting sportzaal Waregem - ©Voltron®
  • 70 procent besparing op de energiefactuur na relighting sportzaal Waregem - ©Voltron®
  • 70 procent besparing op de energiefactuur na relighting sportzaal Waregem - ©Voltron®
  • 70 procent besparing op de energiefactuur na relighting sportzaal Waregem - ©Voltron®
Iedereen kent het fenomeen: voor de uitvoering van grondige vernieuwingen in infrastructuur zijn de jaarbudgetten bij scholen ontoereikend.
Alhoewel : heel dikwijls is het resultaat van grondig huiswerk toch een doorslaggevende factor om een investering in relighting op korte termijn te realiseren.
In het huiswerk is het aantal branduren van doorslaggevend belang.
Zo bijvoorbeeld is bij sportzalen de gemiddelde bezettingsgraad het hoogst van alle schoollokalen : zij worden ook ’s middags, ’s avonds en op weekenddagen intensief gebruikt. Veel scholen stellen hun sportinfrastructuur zelfs tijdens vakantieperiodes ter beschikking aan derden.
De sportzaal van het H.-Hartcollege uit Waregem is onderverdeeld in 9 beuken, waarbij elke beuk was uitgerust met 24 TL-armaturen , goed voor een totaal geïnstalleerd vermogen van 14.400 Watt en een lichtsterkte van 300 lux op vloeroppervlak.
Het lastenboek schrijft een relighting sportzaal klasse 2 voor (middenklasse) : dit betekent een lichtsterkte van > 500 lux horizontale gemiddelde verlichting, met een gelijkmatigheid van ≥ 0,70 en een aanbeveling voor verticale waarden van 30 % van de horizontale waarden, gemeten 1 meter boven de vloer.

Na uitvoering van de lichtstudie werd besloten de 216 klassieke TL-armaturen te vervangen door 54 armaturen van het type The Parker 9090 76W (TP9090-76-DW-TR-1050).
Door de speciale optische lineaire lenstechniek wordt het licht gebundeld zodat het licht maximaal op grondniveau wordt afgestraald.
De volledige installatie is uitgerust met dimbare armaturen, centraal aangestuurd, die de verschillende zones op maat van licht voorzien. Zo is de hele sporthall multifunctioneel verlicht voor alle soorten van sportactiviteiten.

Het totale geïnstalleerd vermogen na investering bedraagt nog slechts 4.104 Watt, goed voor een besparing van meer dan 70% op de stroomfactuur.
Daarenboven is de lichtsterkte verhoogd met meer dan 60% : van 300lux naar > 500lux met een UGR <19.8 !

Dit relightingproject met Voltron® verdient zichzelf terug binnen de 3 jaar. Een echte win voor H.-Hartcollege Waregem !
Wenst u meer info of u bent ook op zoek naar een perfecte oplossing?
Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Enkele tevreden eindklanten

Onze service

Ideeën en concepten

Wij investeren veel tijd en onderzoek in nieuwe concepten, producten, technologieën. Zo kunnen wij onze klanten altijd up-to-date high end producten leveren.

Laatste nieuwe technologieën

Een geoptimaliseerde productie en flexibele R&D ontwikkelaars resulteren in de laatste nieuwe up-to-date technologieën.

Ontwerp & OEM

Wij produceren OEM producten en zijn gespecialiseerd in maatwerk ontwikkelingen.

Circulaire LED

Onze producten zijn zo geproduceerd dat alle kritische onderdelen vervangbaar zijn, klaar voor een tweede, derde, vierde,... levenscyclus. Dit is een heuse win-situatie in uw investering op middenlange en lange termijn.

 

Voltron Lighting Group hoofdkantoor Europa

Adres :
Essenestraat 16
Industriezone 2
B-1740 Ternat
België

Email us

Voltron Lighting Group
headquarters Asia

Address :
6 Tung Tau Tsuen, Ping Ha Road
Yuen Long
NT
Hong Kong

Email us

Voltron Lighting Group Shenzhen

Address :
Qiaotou,
Bao`an, Shenzhen
Guangdong Province
China