Loading...

Van Die tot LED chip


Kwaliteit bepaalt alles


Voltron® krijgt regelmatig de vraag, waarom zijn er zo veel verschillen in kwaliteitsniveau van LED verlichting ? Er zijn tal van factoren die de kwaliteit van LED verlichting bepalen. Iedere stap is van cruciaal belang voor het eindproduct. Wij bevinden ons niet in de positie om andere verlichting kwalitatief te beoordelen. Wij kunnen wel tonen hoe onze verlichting gemaakt wordt en hoe ons productieproces verloopt van ‘LED die’ tot ‘LED chip’. Op deze manier hopen we iedereen een inzicht te geven betreffende de factoren die van belang zijn om een kwalitatief hoogstaand eindresultaat af te leveren. Hieronder kunt u een video bekijken over de productie van onze LED chips, fase per fase visueel voorgesteld. Verder tonen wij hoe onze LED controllers gemaakt worden en hoe de kwaliteitscontrole werkt.

STAP 1 & 2 : LED die's worden in hun module geplaatst.

Deze eerste stap in het proces bepaalt in hoge mate de eindkwaliteit van het product. Wij gebruiken als LED die's Lumiled, Epistar of Bridgelux. Het is niet omdat je een merk ‘LED die’ gebruikt dat je op het einde van de rit een kwalitatieve LED chip hebt. Volgende stappen zijn allemaal stuk voor stuk belangrijk in het volledige proces.


STAP 3 : LED die's worden gebound met gouden draden.

Deze stap is van cruciaal belang voor de kwaliteit.Om LED chips te maken die stukken goedkoper zijn worden soms koperen draadjes gebruikt (deze gaan na veelvuldig warm/koud gewoon stuk) of worden aluminium draden in een goud kleur gezet, maar ook deze zijn kwalitatief minder en zullen het dus minder lang volhouden.


STAP 4 : LED die's krijgen een laagje fosfor.

Deze stap staat in voor de kwaliteit en lichtkleur van de LED verlichting. De fosfor wordt gemaakt op basis van voorafgaande BIN codes. Dit betekent dat er geen kleur afwijkingen zijn op de LED chips wat van groot belang is binnen een verlichtingslijn. Indien LED chips geen constante kleurschaling hebben in een LED strip voldoet deze niet aan de door ons gestelde eisen. Bij onze productie gaat iedere LED chip door de controle en krijgt deze een eigen BIN- en batch code mee.


STAP 5 : LED chips kwaliteitscontrole

De LED chips worden één voor één gecontroleerd, zowel op een perfecte werking als op kleurconstante. Elke afwijkende chip wordt onherroepelijk verwijderd uit het verdere productieproces.


STAP 6 : LED chips worden op bestukkingsband gezet.

De LED chips worden één voor één gecontroleerd. Zowel op een perfecte werking als op kleurconstante. Elke afwijkende chip wordt onherroepelijk verwijderd uit het verdere productieproces.


STAP 7 : LED chips worden op de PCB bestukt.

De LED chips worden volledig automatisch bestukt op de PCB. Het automatische proces herleidt de foutmarge tot een minimum wat de kwaliteit opschroeft. Manuele plaatsing wordt heel veel gedaan, maar dat komt de kwaliteit totaal niet ten goede. Al onze producten worden automatisch bestukt


Het bestukken van PCB boards voor onze LED controllers

Niet alleen worden onze LED chips automatisch bestukt maar ook onze LED controllers. In vele gevallen wordt dit nog manueel uitgevoerd door derden, maar dat komt de kwaliteit en betrouwbaarheid absoluut niet ten goede. Doordat wij alles automatisch bestukken en na het bestukken print board per board machinaal controleren, verkrijgen wij een uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid in ons productie proces. Het vergelijken gebeurt aan de hand van beelden die in een databank zitten. Component per component wordt zo vergeleken op een correcte plaatsing. De foutmarge hier is 0%.

Enkele tevreden eindklanten

Onze service

Ideeën en concepten

Wij investeren veel tijd en onderzoek in nieuwe concepten, producten, technologieën. Zo kunnen wij onze klanten altijd up-to-date high end producten leveren.

Laatste nieuwe technologieën

Een geoptimaliseerde productie en flexibele R&D ontwikkelaars resulteren in de laatste nieuwe up-to-date technologieën.

Ontwerp & OEM

Wij produceren OEM producten en zijn gespecialiseerd in maatwerk ontwikkelingen.

Circulaire LED

Onze producten zijn zo geproduceerd dat alle kritische onderdelen vervangbaar zijn, klaar voor een tweede, derde, vierde,... levenscyclus. Dit is een heuse win-situatie in uw investering op middenlange en lange termijn.

 

Voltron Lighting Group hoofdkantoor Europa

Adres :
Essenestraat 16
Industriezone 2
B-1740 Ternat
België

Email us

Voltron Lighting Group
headquarters Asia

Address :
6 Tung Tau Tsuen, Ping Ha Road
Yuen Long
NT
Hong Kong

Email us

Voltron Lighting Group Shenzhen

Address :
Qiaotou,
Bao`an, Shenzhen
Guangdong Province
China