Loading...

De Voltron Lighting Group


Over ons

The Voltron® Lighting Group werd opgericht in 2009 en heeft tal van afdelingen in Europa en Azië. De groep stelt meer dan 200 mensen tewerk in 8000m² productie- en opslagruimtes. De R&D afdeling met focus op specifiek maatwerk en OEM-aanvragen is gevestigd in België.

Mede dankzij de sterke partnerships met leading manufacturers zoals Lumiled, Epistar, Bridgelux en MeanWell biedt Voltron een breed assortiment hoge kwalitatieve LED-oplossing aan onder eigen label Voltron®. Voltron is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor wereldspelers in bepaalde nichemarkten : industriële machinebouwers, automobielindustrie en industriële technische installaties. Voltron® Lighting Group heeft de laatste 10 jaar een sterke organische groei gekend, gedreven door het ontwikkelen en leveren van to-the-point oplossingen voor specifieke verlichtingsvraagstukken, gebruik makend van eigen ontwikkelde vernieuwende technologieën en producten. Zo bijvoorbeeld beschikt Voltron® Lighting Group over een gepatenteerd design voor IP54/IP68 LED strips waar geen visueel kleurverschil meer zichtbaar is tussen IP20 en IP54/65.

Heeft u specifiek vragen of vereisten voor LED verlichting? Heeft u nood aan maatwerk of OEM ? Aarzel dan vooral niet om onze sales afdeling te contacteren, wij helpen u graag verder.

Distributie

Projecten

Maatwerk

OEM


Productie van eigen modellen

VOLTRON® kiest bewust voor topkwaliteit. Met reeds meer dan10 jaar ervaring is VOLTRON® uitgegroeid tot dé speler die door gerenommeerde architectenbureaus, bouwheren, interieur architecten, studiebureaus,… als partner wordt gekozen bij het uitvoeren van projecten.

VOLTRON® heeft haar productie van LED-verlichting in eigen beheer. In onze waardeketen starten we met de aankoop van de LED 'dies' , het hart van de technologie. Vervolgens ondergaan deze ‘dies’ in productie verschillende stappen (het encapsulatie proces, verwerking in de productie van LED strips of van COB’s (Chips On Board); of direct als unieke component in een armatuur (bvb. in verstralers).

Elke geproduceerde eenheid ondergaat een spectrofotokleurtest die de optimale kwaliteit borgt. Van elke type verlichting zijn .IES files beschikbaar zodat de technische eigenschappen op een eenvoudige manier in gespecialiseerde software (DIALux of gelijkwaardig) kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van simulaties en lichtstudies.


Kwaliteit garandeert levensduur en dus lage Total Cost of Ownership

Wat bepaalt de kwaliteit van LED-verlichting ?

De kwaliteit wordt beïnvloed door zowel hoog-technologische factoren (het type LED die, de uitvoering van het fosforing en encapsulatie proces, de kwaliteit van de voeding) evenals een aantal factoren verbonden aan de opbouw van het toestel en de materiaalkeuzes. Vooral deze laatste zijn belangrijk voor een optimale warmteafvoer (de dikte van het koper PCB, het type aluminium,…).

Kwalitatieve LED verlichting geïnstalleerd op een professionele en deskundige wijze staat garant voor de laagste totale kost.

Eens de verlichting is geïnstalleerd en in dienst gesteld daalt het energieverbruik tot een fractie in vergelijking met andere types van verlichting. Daarenboven zorgt de hoge kwaliteit dat gedurende de totale levenscyclus van het toestel (tot 50.000 branduren) slechts het minimum aan technische interventies voor herstelling en vervanging van componenten dient plaats te vinden.

Voor verdere vragen inzake kwalitatieve aspecten van LED-verlichting staat wij u graag te woord. Wij kunnen u in onze showroom verdere uitleg geven aan de hand van demo-modellen en case studies.


Onze uitdaging

Wij blijven streven naar kwalitatieve verbetering van onze LED-producten en denken altijd mee met onze klanten. Wij bestuderen de markt en zoeken een perfect product die aan deze vraag kan voldoen.

Onze producten, klanten en projecten zijn onze topprioriteit. Door het voortdurend opvolgen, begeleiden en voorzien van de nodige opleidingen kunnen we er voor zorgen dat u als klant met een gerust gemoed ieder project samen met ons aangaat.


Hoe kunnen we u als klant dienen

Veel klanten hebben geen tijd om stil te staan bij bepaalde complexe parameters van hun projecten. Daarvoor wensen ze een beroep te doen op onze specialisten gedurende het volledige traject :

  • Voorstudie van het project
  • Begeleiding in de communicatie en het overleg met de opdrachtgever
  • Lichtstudie
  • Begeleiding in het bekomen van overheidssubsidies voor relighting-projecten (retrofit)
  • Financiële berekening van terugverdienmodellen
  • Installatie via partners of gecertifieerde installateurs (indien gewenst)

Wij hanteren een doordachte werkwijze OM UW VISIE IN EEN CONCEPT OM TE ZETTEN, EN SAMEN UW PROJECT TOT EEN GOED EINDE TE BRENGEN. CENTRAAL DAARIN STAAN HET BEREIKEN VAN VOOROPGESTELDE TARGETS EN MEETBARE RESULTATEN. Door innovatie, kwaliteit en meedenken met onze klanten bereiken we dat eindpunt dat u als klant voor ogen hebt !

Enkele tevreden eindklanten

Onze service

Ideeën en concepten

Wij investeren veel tijd en onderzoek in nieuwe concepten, producten, technologieën. Zo kunnen wij onze klanten altijd up-to-date high end producten leveren.

Laatste nieuwe technologieën

Een geoptimaliseerde productie en flexibele R&D ontwikkelaars resulteren in de laatste nieuwe up-to-date technologieën.

Ontwerp & OEM

Wij produceren OEM producten en zijn gespecialiseerd in maatwerk ontwikkelingen.

Circulaire LED

Onze producten zijn zo geproduceerd dat alle kritische onderdelen vervangbaar zijn, klaar voor een tweede, derde, vierde,... levenscyclus. Dit is een heuse win-situatie in uw investering op middenlange en lange termijn.

 

Voltron Lighting Group hoofdkantoor Europa

Adres :
Essenestraat 16
Industriezone 2
B-1740 Ternat
België

Email us

Voltron Lighting Group
headquarters Asia

Address :
6 Tung Tau Tsuen, Ping Ha Road
Yuen Long
NT
Hong Kong

Email us

Voltron Lighting Group Shenzhen

Address :
Qiaotou,
Bao`an, Shenzhen
Guangdong Province
China