Loading...

Nieuws


Eindklant aan het woord : LYRECO

Eindklant aan het woord : LYRECO - ©Voltron®
Klant aan het woord.

Voor een nieuwbouw magazijn in Zele waar de firma LYRECO zijn intrek neemt, voerde de bouwheer een uitgebreide studie uit met betrekking tot energie-zuinige en kwalitatieve LED verlichting.
Dhr. Bart Huylenbroeck (projectmanager ontwikkeling & beheer vastgoed voor de DBI groep) heeft hiervoor contact opgenomen met VOLTRON® uit Ternat.

“Voor het nieuwe magazijn van 1668 m² hebben we gezocht naar het juiste evenwicht tussen een zo beperkt mogelijk elektrisch verbruik enerzijds en het halen van de normen inzake lux-waarden voor het gebouw anderzijds.
Verschillende fabrikanten hebben ons uitgebreide lichtstudies voorgesteld. We waren aangenaam verrast door de sterke resultaten van de nieuwe armatuur van VOLTRON®, speciaal ontwikkeld voor de verlichting van magazijnen en productiehallen. Niet alleen kan de volledige oppervlakte afgedekt worden met een minimum aan armaturen, ook het individueel verbruik per armatuur, en het gemak van installatie waren doorslaggevende argumenten in de marktbevraging.

Van bij aanvang van het project hebben de professionals van VOLTRON® goed aangevoeld op welke manier we ons project wilden realiseren. Een doorgedreven lichtstudie, een intens overleg over de verschillende varianten en mogelijkheden van toepassing, en tenslotte de deskundige presentatie van de armatuur en haar karakteristieken, hebben ons overtuigd.

Na een eerste mindere ervaring met LED-verlichting op grote hoogtes waren we bij aanvang van dit project terughoudend om opnieuw voor LED-technologie te kiezen. In vorige realisaties hebben we heel wat moeilijkheden gekend met slechte kwaliteit, voornamelijk te wijten aan onvoldoende warmteafdrijving bij continu gebruik van armaturen uitgevoerd in polycarbonaat. De Parker-armatuur van VOLTRON® biedt hierop het antwoord : de volledige armatuur is in hoogwaardig aluminium ontworpen, wat de duurzaamheid in hoge mate bevordert. Als eigenaar en verhuurder staan wij in voor de onderhoudskosten van de verlichtingsinstallatie. Voor dit project hebben wij beslist om kwalitatieve toestellen met een zo lang mogelijke levensduur in te zetten.

Een bijkomende feature, uniek in de markt, is de zijbeugel die toelaat de armatuur 180° te kantelen. Deze toepassing maakt het mogelijk bij installatie om op een zeer eenvoudige manier de elektrische aansluiting te realiseren en - indien nodig - de voeding te vervangen. Bijkomende troeven zijn de uitvoering IP 65 en de waterdichte voeding die bovenop de armatuur wordt gemonteerd.

Voor het magazijn van LYRECO viel onze keuze op de 81W armatuur met transparante cover. Het mooi egaal verspreide licht is duidelijk een meerwaarde en creëert een aangename werkomgeving.
In vergelijking met andere testen die werden uitgevoerd hebben we met VOLTRON® de vereiste lichtsterktes bereikt met het laagste aantal armaturen.

The Parker doorstaat ook de vergelijkingstest met LED bay’s , omdat deze laatste het grote nadeel hebben dat heel wat zones door de gebruiker als ‘te donker’ worden ervaren. Deze zwarte gaten worden op de werkvloer als storend omschreven.

Na een uitgebreide lichtstudie werd de volledige installatie uitgevoerd door onze eigen monteurs. Niettegenstaande ze geen ervaring hadden met The Parker, was het toch opmerkelijk dat de installatie veel sneller werd gemonteerd in vergelijking met vorige projecten, dit mede door de slimme montagetechniek eigen aan deze armatuur.

De return on investment is minder dan 2 jaar, dankzij een minimaal stroomverbruik met maximaal lichtcomfort, een uitstekende begeleiding en de succesvolle aanvraag van subsidies.
Met slechts 60 armaturen verkrijgen we meer dan 300 lux over een oppervlakte van 1668m².

Het totaal verbruik bedraagt slechts 4860 Watt, slechts de helft in vergelijking met wat Led bay’s of andere armaturen zouden verbruiken over eenzelfde oppervlakte.

Wij zijn overtuigd van de meerwaarde die VOLTRON® ons biedt, en hebben dan ook beslist om in de toekomst zowel voor nieuwbouw als voor relighting van bestaande magazijnen en kantoren voor VOLTRON® te kiezen.”

Inmiddels zijn 2 nieuwe types van The Parker ontwikkeld voor specifieke magazijn-toepassingen tot 16 meter hoogte : The Parker® TP-9090 voor open hoogbouw magazijnen, en The Parker® TP-3090 voor rekmagazijnen.
Indien u vragen hebt over de verlichting van uw nieuwbouwproject of over de relighting van een bestaand gebouw, helpen wij u graag verder. Laat het ons weten !

Enkele tevreden eindklanten

Onze service

Ideeën en concepten

Wij investeren veel tijd en onderzoek in nieuwe concepten, producten, technologieën. Zo kunnen wij onze klanten altijd up-to-date high end producten leveren.

Laatste nieuwe technologieën

Een geoptimaliseerde productie en flexibele R&D ontwikkelaars resulteren in de laatste nieuwe up-to-date technologieën.

Ontwerp & OEM

Wij produceren OEM producten en zijn gespecialiseerd in maatwerk ontwikkelingen.

Circulaire LED

Onze producten zijn zo geproduceerd dat alle kritische onderdelen vervangbaar zijn, klaar voor een tweede, derde, vierde,... levenscyclus. Dit is een heuse win-situatie in uw investering op middenlange en lange termijn.

 

Voltron Lighting Group hoofdkantoor Europa

Adres :
Essenestraat 16
Industriezone 2
B-1740 Ternat
België

Email us

Voltron Lighting Group
headquarters Asia

Address :
6 Tung Tau Tsuen, Ping Ha Road
Yuen Long
NT
Hong Kong

Email us

Voltron Lighting Group Shenzhen

Address :
Qiaotou,
Bao`an, Shenzhen
Guangdong Province
China